Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ο πιο ωραίος πίνακας

Κανένα άλλο έργο τέχνης δεν έχει προκαλέσει τόσο ένθερμες εκδηλώσεις θαυμασμού, συζητήσεις κι απομιμήσεις όσο η αινιγματική Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (γνωστή και ως Τζιοκόντα). Συνεπώς, θα ήταν άδικο να μη συμπεριληφθεί στη λίστα με τα πιο ωραία πράγματα. Ολοκληρώθηκε το 1506 και σήμερα εκτίθεται πίσω από αλεξίσφαιρο τζάμι μπροστά σε άφωνους τουρίστες στο Λούβρο του Παρισιού.


Το πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα



Η Valle de la Luna στην έρημο Ατακάμα της Χιλής είναι ένα από αυτά. Η Σαντορίνη είναι επίσης διάσημη. Θα ξεχωρίσω τον κόλπο της Μανίλας στις Φιλιππίνες όπου δεκάδες ταξιδιώτες σκαρφαλώνουν έναν τεράστιο αμμόλοφο κάθε απόγευμα για να δουν ένα εκθαμβωτικό ηφαιστειώδες τοπίο γεμάτο ροζ, πορτοκαλί και μοβ αποχρώσεις.


Το πιο ωραίο μοναστήρι



Το εκπληκτικό μοναστήρι – αξιοθέατο του 17ου αιώνα κρέμεται στα απόκρημνα βράχια της κοιλάδας Παρό στο Μπουτάν. Γνωστό ως Paro Taktsang (Η Φωλιά της Τίγρης), το μοναστήρι συνεχίζει να λειτουργεί ευλαβικά με Βουδιστές μοναχούς. Το επιλέξαμε όχι μόνο για την προφανή ομορφιά του και την τοποθεσία στην οποία έχει κτιστεί 700 μέτρα πάνω από την κοιλάδα, αλλά και για το γεγονός πως παραμένει άθικτο από τον τουρισμό. Ο αριθμός των τουριστών που επιτρέπεται να το επισκεφτεί καθημερινά είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...