Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Στην αγορά το νέο iPad!!!

Η δημοτικότητα της Apple βρίσκεται στο απόγειό της όσο ποτέ άλλοτε. Εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτισαν ουρές έξω από τα καταστήματα στην Ασία για να αγοράσουν το νέο iPad. Η νέα έκδοση της ταμπλέτας πωλείται από σήμερα σε 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, αλλά και στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο η Κίνα, που αποτελεί αναπτυσσόμενη αγορά για την Apple, θα πρέπει να περιμένει λίγο παραπάνω για να «ανακαλύψει» το νέο προϊόν, που περιλαμβάνει και το 4G.
Η ενθουσιώδης υποδοχή από τους λάτρεις του iPad της Apple έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στη μετοχή της εταιρίας. Η μετοχή κινήθηκε για λίγο πάνω από τα 600 δολάρια χθες στην αγορά της Νέας Υόρκης. Είχε φτάσει τα 500 δολάρια για πρώτη φορά τον προηγούμενο μήνα, ενώ μέσα σε ένα χρόνο η μετοχή αυξήθηκε κατά 70%.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Morgan Stanley, η μετοχής της Apple θα μπορούσε να φθάσει τα 960 δολάρια μέχρι το επόμενο έτος, εάν η αγορά παραμένει ανοδική.
Από το λανσάρισμα της πρώτης έκδοσης του iPad το 2010, η Apple έχει πουλήσει 55 εκατομμύρια ταμπλέτες σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ινστιτούτου Gartner, η πώληση των ταμπλετών όλων εταιριών αναμένεται να φτάσει τα 326 εκατομμύρια μέχρι το 2015, με την Apple να κερδίζει τη μερίδα του λέοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...