Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σπιτικές γκοφρέτες με σοκολάτα και δημητριακά

Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή στο ψυγείο: 1 ώρα τουλάχιστον

ΥΛΙΚΑ για περίπου 25 γκοφρέτες
250 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, καλής ποιότητας, σπασμένη σε κομμάτια
150 γρ.flora soft
150 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. κορν φλέικς
100 γρ. κράνμπερυ ή σταφίδα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε την κουβερτούρα και το flora soft σε ένα μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ώστε το μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να φτιάξουμε ένα μείγμα λείο και βελούδινο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος, μέχρι να γίνει χλιαρό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κορν φλέικς και τη σταφίδα ή τα κράνμπερυ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Ανακατεύουμε προσεκτικά με την ξύλινη κουτάλα, ώστε τα κορν φλέικς να μην σπάσουν και να καλυφθούν καλά με τη σοκολάτα. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για 10 λεπτά.
Φοράμε λαστιχένια γάντια μιας χρήσης και πλάθουμε με το μείγμα μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια ή το πλάθουμε σε μέτριες μακρόστενες μπάρες, όπως αυτές του εμπορίου.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα φούρνου.
Απλώνουμε τις μπάρες (ή τα μπαλάκια) στο ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, για να σφίξουν και να στερεοποιηθεί η κουβερτούρα.
Διατηρούμε τις γκοφρέτες στο ψυγείο, τυλιγμένες καθεμία σφικτά σε διάφανη μεμβράνη για να παραμείνουν φρέσκες και τραγανές μέχρι την τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...