Τι χρειαζόμαστε:
1 1/2 Μπισκότα Πτίμπερ
250 γρμ. κουβερτούρα
1/2 (125γρμ.) μαργαρίνη
1 Ποτήρι νερού άχνη
1 Ποτηράκι του κρασιού Κονιάκ ή Λικέρ της αρεσκείας σας.
1 Ποτήρι Γάλα
1 Ποτήρι Καρύδια ή φουντούκια
1 Φλιτζάνι Κακάο
250 γρμ. Τρούφα
60 Χαρτάκια (περίπου)
Πως το κάνουμε:
1)Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα τόσο ώστε να μην είναι πολύ χοντροκομμένα αλλά ούτε και πολύ τριμμένα.
2)Το ίδιο ισχύει και με τα καρύδια.
3)Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα και το βούτυρο ή τα λιώνουμε σε Μπεν Μαρί Αν τα λιώσετε στο κατσαρολάκι προσέξτε να μην σας αρπάξει, γιαυτό γράφω πολύ χαμηλή φωτιά.
4)Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά: τα μπισκότα, τα καρύδια, την άχνη ζάχαρη και το κακάο.
5)Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το κονιάκ, το γάλα και την κουβερτούρα με το βούτυρο αφού έχουν πρώτα λιώσει.
6)Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν.
7)Δημιουργείται ένας χυλός. Βάζουμε το μπολ στη συντήρηση για 1 ώρα περίπου να παγώσει το μείγμα μας.
8)Μετά από 1 ώρα βγάζουμε το μπολ παίρνουμε λίγη λίγη δόση πλάθουμε σε μπαλάκια και τα ρίχνουμε στο πιάτο με την τρούφα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Μας ψιθύρισαν ...