Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΛΕΥΚΑΔΑ




Η Λευκάδα είναι ένα πολύ δημοφιλές θερινό θέρετρο, με πολλές επιλογές για όλους. Οι νέοι μπορούν να διασκεδάσουν όλη τη νύχτα, οι φίλοι του wind surf έχουν μερικές μοναδικές παραλίες για να απολαύσουν το σπορ, ήρεμες παραλίες για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και υπάρχουν πολλά για να δείτε. Οι άνθρωποι στο νησί είναι γνωστοί για τη φιλοξενία τους και πολλοί από αυτούς κατορθώνουν να ζουν από τον τουρισμό το καλοκαίρι. Άλλοι ασχολούνται με την καλλιέργεια και την αλιεία. Το όνομα του νησιού σημαίνει λευκό και αναφέρεται στους άσπρους απότομους βράχους στο νότιο μέρος του που είναι χαρακτηριστικοί για τη Λευκάδα. Είναι ένα πράσινο, ορεινό νησί και συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια γέφυρα. Το νησί έχει έκταση 290τμ. και έχει πληθυσμό περίπου 24.000.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, το νησί δόθηκε από τον πατέρα του Οδυσσέα στον πατέρα της Πηνελόπης ως γαμήλιο δώρο. Οι απότομοι βράχοι του νησιού ήταν ένα «αγαπημένο» σημείο αυτοκτονίας για τους ανθρώπους με πληγωμένη καρδιά και μερικοί μύθοι υποστηρίζουν ότι η Σαπφώ αυτοκτόνησε εδώ και όχι στη Λέσβο, όταν αγάπησε έναν ναυτικό που δεν επέστρεψε ποτέ.

Οι άνθρωποι στο νησί χώρισαν το νησί από την ηπειρωτική χώρα κάνοντας ένα κανάλι τον 7ο αιώνα π.Χ. Τον 4ο αιώνα π.Χ. οι Μακεδόνες κατέκτησαν τη Λευκάδα και τους Ρωμαίους που εισέβαλαν στο νησί τον 2ο αιώνα π.Χ. Το νησί πέρασε από πολλούς πολέμους και επιθέσεις από τα έθνη και τους πειρατές και το 1204 το κατέκτησαν οι Φράγκοι. Οι Τούρκοι πήραν το νησί το 1479 και μετά από μάχες με τους Βένετους, οι κυβερνήτες του νησιού άλλαξαν αρκετές φορές, αλλά οι Τούρκοι κυβέρνησαν μέχρι το 1684. Οι Βενετοί τελικά νίκησαν τους Τούρκους και η κυβέρνηση του νησιού ξαναγύρισε στα χέρια των Βενετών. Στο τέλος του 18ου αιώνα εισέβαλε ο στρατός του Ναπολέων και κατόπιν οι Ρώσοι. Η Λευκάδα παρέμεινε βρετανικό προτεκτοράτο μέχρι το 1864.

Πολλοί διάσημοι Έλληνες γεννήθηκαν στη Λευκάδα, όπως ο Άγγελος Σικελιανός (1884-1951), γνωστός για το λογοτεχνικό βραβείο Νόμπελ που κατέκτησε δύο φορές. Ο τουρισμός εισήλθε στη δεκαετία του '60, όταν ο διεθνής Τύπος εγκαταστάθηκε στο νησί για να είναι κοντά στο μεγιστάνα Ωνάση και τη σύζυγό του Τζάκι.

Μπορείτε να κάνετε wind surf και θαλάσσια σπορ, αλλά αξίζει να εξερευνήσετε το νησί, καθώς είναι πολύ όμορφο, είτε με τα πόδια είτε με ενοικιασμένο ή όχι αμάξι. Υπάρχουν συχνά εκδηλώσεις που γίνονται στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας και μπορείτε να πάτε σε διάφορα ταξίδια με καραβάκια στα γειτονικά νησιά, επίσης να δείτε το νησί Σκορπιός του Ωνάση που όμως, δεν μπορείτε να επισκεφτείτε

Οι παραλίες εδώ είναι και αμμώδης και πετρώδης. Στις παραλίες γύρω από το Νηδρί θα βρείτε μέρη για θαλάσσια σπορ και ταβέρνες, αλλά υπάρχουν και αρκετές ακόμα ήρεμες παραλίες όπως η Λαγγάδα και η Δεσσίμη. Τα περισσότερα μπαρ και κλαμπ είναι στο Νηδρί, ένας παράδεισος για όσους θέλουν μια έντονη νυχτερινή ζωή. Η πόλη της Λευκάδας έχει επίσης πολλές επιλογές. Εάν θέλετε ένα πιό ήρεμο μέρος, το Περιγιάλι και η Νικιάνα σας ταιριάζουν καλύτερα. Επίσης, υπάρχουν πολλά εστιατόρια με ελληνικά και διεθνή πιάτα. Έχετε τις περισσότερες επιλογές στην πόλη της Λευκάδας και στο Νηδρί, αλλά υπάρχουν και πολλές ταβέρνες στα χωριά και σε πολλές παραλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...