Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μichael Faraday : με το μαγνήτη στο τσεπάκι ...


Ο Michael Faradayαφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην προσπάθεια να αποδείξει ότι τα ηλεκτρικά καιτα μαγνητικά φαινόμενα συνδέονται στενά μεταξύ τους. Ο Faraday γεννήθηκε το1791 στην Αγγλία. Από το 1820 ήταν ήδη γνωστό ότι το ηλεκτρικό ρεύμα προκαλείτην κίνηση των μαγνητών. Ο Faraday οδηγήθηκε στη σκέψη ότι είναι πιθανό νασυμβαίνει και το αντίστροφο, η κίνηση δηλαδή μαγνητών με τον κατάλληλο τρόπο ναπροκαλεί ηλεκτρικό ρεύμα.
Λέγεται ότι πολλά χρόνια ο Faradayσυνήθιζε να έχει συνεχώς στην τσέπη του γιλέκου του ένα μικρό μαγνήτη και έναπηνίο, για να του υπενθυμίζουν διαρκώς ότι δεν είχε κατορθώσει ναανακαλύψει ακόμα τον τρόπο με τον οποίο οι κινήσεις των μαγνητών μπορούννα προκαλέσουν την εμφάνιση την εμφάνιση ηλεκτρικού ρεύματος. Πίστευε όμως βαθιάσε αυτήν την ιδέα και με τον καιρό οδηγήθηκε τελικά στην επιβεβαίωση της τρομεράσημαντικής αυτής σκέψης του. Την επίδειξη της ορθότητας της σκέψης του έκανε μεένα πείραμα τον Αύγουστο του 1831.

Μichael Faraday








πηγή:Φυσική Στ'Άρτεμη!!!!!!!!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

  1. και μονο αυτο? εκτος απο μια σπανια ιδιοφυια,οFaraday ηταν ενας γλυκυτατος,φιλικος,οικειος ανθρωπος, χωρις ιχνος επαρσης και αλαζονειας.τελος, ηταν και εμφανισιμος,ειχε παρουσιαστικο που θυμιζε αριστοκρατη, κι ας ηταν απο αρκετα φτωχη οικογενεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...