Τρίτη 15 Μαΐου 2012

250 χρόνια… σάντουιτς

Γεια σας....


Perierga.gr - 250 χρόνια... σάντουιτςΗ πόλη Σάντουιτς, στη νοτιοανατολική Αγγλία, γιορτάζει σήμερα τα 250 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου ομώνυμου σνακ που, σύμφωνα με το θρύλο, ήταν μια έμπνευση του κόμη του Σάντουιτς.
Ηθοποιοί με κοστούμια εποχής θα παρουσιάσουν επί σκηνής την περίφημη βραδιά κατά την οποία ο κόμης Τζον Μόνταγκιου, μανιώδης χαρτοπαίκτης, ζήτησε να του φέρουν μια φέτα βοδινό τοποθετημένη ανάμεσα σε δύο φέτες ψημένου ψωμιού ώστε να φάει χωρίς να χρειαστεί να διακόψει το παιχνίδι του.
Ο θρύλος λέει ότι οι συμπαίκτες του παρήγγειλαν να φάνε «ό,τι πήρε και ο Σάντουιτς», βαφτίζοντας με αυτόν τον τρόπο το καινοφανές έδεσμα.
Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται ένας διαγωνισμός για το καλύτερο σάντουιτς και συναυλίες μουσικής του 18ου αιώνα προς τιμή του κόμη.
Η γαλλική πόλη Ονφλέρ, που έχει αδελφοποιηθεί με το Σάντουιτς, θα προσφέρει σάντουιτς με γαλλική μπαγκέτα, για περισσότερη ποικιλία.
Ο σημερινός κόμης του Σάντουιτς οργανώνει επίσης ένα γιγαντιαίο δείπνο στο οποίο θα δεσπόζει φυσικά η «εφεύρεση» του διάσημου προγόνου του.
Οι ιστορικοί πάντως διατυπώνουν επιφυλάξεις για την προέλευση του σάντουιτς και πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι είναι παλαιότερο του 18ου αιώνα, κάτι που πάντως δεν εμποδίζει την πόλη να τιμήσει τον ήρωά της.

Πολλά Φιλάκια Λίλα!!!
πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...