Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΣΚΑΚΙ!!


ChessSet.jpg

Γεια σας και πάλι,
Σήμερα εγώ και ο Παναγιώτης αποφασίσαμε να σας γράψουμε για το σκάκι.Για να σας βοηθήσουμε να μάθετε να παίζετε σκάκι μ'ένα ξεχωριστό τρόπο.Λοιπόν τι περιμένουμε ας αρχίσουμε.

Πιόνι: Καλημέρα!!!Είμαι ο βασιλιάς των άσπρων και θα ήθελα να με βοηθήσεις στη μάχη εναντία των μαύρων..
Παίκτης:Εντάξει ας αρχίσουμε!!Ο σκοπός σου είναι η επίτευξη ματ στον αντίπαλο βασιλιά. Αυτό συμβαίνει όταν ο βασιλιάς απειλείται (αυτό ονομάζεται σαχ) και δεν υπάρχει νόμιμη κίνηση διάσωσης. Ας σημειωθεί ότι το ματ καθιστά την αιχμαλώτιση του βασιλιά περιττή καθώς αποτελεί το τέλος του παιχνιδιού.
Πιόνι:Ωραία!!Καλά τα πάμε!!!
Παίκτης:Ο πύργος κινείτε πάντα μόνο προς τα μπροστά ή προς τα δεξιά και αριστερά αλλά ποτέ διαγώνια.Διαγώνια πάει μόνο ο αξιωματικός.Το άλογο πάντα όταν προχωράει πρέπει να σχηματίζει ένα Γ.Ο βασιλιάς πάντα κάνει ένα βήμα όπου θέλει.Η βασίλισσα όσα θέλει αλλά προς μια κατεύθυνση.Και τέλος ο στρατιωτικός κάνει στην αρχή μόνο η ένα ή δύο βήματα ανάλογα με το πόσα θέλει και τρώει μόνο διαγώνια.Αααα παραλίγο να το ξεχάσω όλα τα πιόνια εκτός από τους στρατιωτικούς μπορούν να κάνουν και πίσω βήματα...
Πιόνι:Αχ σ'ευχαριστώ πολύ!!!

Πεσσοί
Chess king icon.pngΒασιλιάς
Chess queen icon.pngΒασίλισσα
Chess rook icon.pngΠύργος
Chess bishop icon.pngΑξιωματικός
Chess knight icon.pngΊππος
Chess pawn icon.pngΠιόνι

Λίλιαν Ντ και Παναγιώτης.:Έχει και κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρετε για το σκάκι.Το σκάκι είναι επιτραπέζιο παιχνίδι και ιδιαίτερα πνευματικό άθλημα για δύο παίκτες. Παίζεται σε τετράγωνο διάγραμμα, που λέγεται σκακιέρα.Το σκάκι παίζεται με συνολικά 32 ειδικά σχεδιασμένους πεσσούς (πιόνια), εκ των οποίων οι μισοί έχουν χρώμα λευκό και οι άλλοι μαύρο, που επιλέγονται από τους δύο παίκτες.


Ελπίζουμε κα΄τι να μάθατε κι από μας!!!
Πολλά φιλάκια,
Λίλιαν Ντ. και Παναγιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...