Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΓΟΥΝΕΣ

Γεια σας και πάλι
Για το σημερινό μου άρθρο πήρα αφορμή απ'τη μικρή μου αδερφή τη Τζωρτζίνα.
Η Τζωρτζίνα λοιπόν,βλέποντας μια φίλη της μαμάς μου που φορούσε γούνα και με την αφέλεια που τη διακρίνει την ρώτησε:Κυρία Βίκυ φοράς αρκούδα!!!!
Η πρώτη μας αντίδραση ήταν να γελάσουμε ................Μήπως όμως έπρεπε να κλάψουμε και περισσότερο να προβληματιστούμε;
Για τη λογική ενός επτάχρονου το φυσιολογικό είναι η αρκούδα να βρίσκεται στο φυσικό της περιβάλλον ,το δάσος κι όχι να τη φοράει άνθρωπος.
Ότι όμως και να ήταν το ζώο που φορούσε η Κυρία Βίκυ σημασία έχει ότι δεν είναι το μοναδικό ζώο που θυσιάστηκε στο βωμό της ματαιοδοξίας του ανθρώπου.
Αναρωτιέμαι αν πράγματι διαφέρουμε σε κάτι από τους ανθρώπους των σπηλαίων ,που φορούσαν τομάρια ζώων.Αυτοί όμως είχαν και μια δικαιολογία.Έπρεπε να προφυλαχτούν απο το κρύο.
Εμείς όμως οι σύγχρονοι,πολιτισμένοι άνθρωποι έχουμε άραγε καμία δικαιολογία;Δε νομίζω και το ίδιο θέλω να πιστεύω ότι νομίζετε κι εσείς.
Περιμένω τα σχόλια και τις απόψεις σας.
Πολλα φιλάκια Λίλα.

2 σχόλια:

  1. Λίλα μου όχι μόνο δεν έχουμε δικαιολογία αλλά θα πρεπε να σκύβουμε το κεφάλι από το αίσθημα της ντροπής αναγνωρίζοντας τη ματαιοδοξία μας..Είχε δίκιο η Τζωρτζίνα πίστεψέ με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι κυρία είναι ντροπή να το κάνουμε αυτό!!!


    Βέρα Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...