ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΑΛΑΤΑ ΝΤΙ ΠΑΣΤΑ
ΥΛΙΚΑ:1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα Hellman's Light, 2 1/2 φλιτζάνι ζυμαρικά βίδες βρασμένα,1 αγγουράκι ψιλοκομμένο,8 ντοματάκια κομμένα στη μέση,1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι,1 κονσέρβα τόνο σε νερό, 2 κουταλιές ζεστό νερό,6 φύλλα βασιλικού,αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τη μαγιονέζα,τα φύλλα βασιλικού,τον τόνο,το νερό,το αλάτι και το πιπέρι
2.Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ζυμαρικά,το αγγουράκι,τα ντοματάκια και το καλαμπόκι
3.Μεταφέρουμε σε άλλο μπολ τα ζυμαρικά με τα λαχανικά, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιονέζας,ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε
Κέικ βραστό σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ:2 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη,8 κουταλιά σούπας κακάο,1 ποτήρι νερό,5 αυγά,2 βανίλιες,1 μπέικιν πάουντερ,200γρ φυτική μαργαρίνη,1 ποτήρι αλεύρι ή λίγο περισσότερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βάζουμε τη φυτική μαργαρίνη στην κατσαρόλα.Μόλις λιώσει ρίχνουμε το μίγμα κακαό,ζάχαρη,νερό, το οποίο ήδη έχουμε ανακατέψεισε μια λεκάνη. Το αφήνουμε να πάρει βράση (μέχρι να φουσκόσει). Κρατάμε ένα ποτήρι από το βρασμένο μίγμα.Όταν το μίγμα της κατσαρόλας γίνει χλιαρό ρίχνουμε το αλεύρι (με τις βανίλιες και το μπείκιν) και μετά ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και το ανακαυτεύουμε καλά.Κατόπινρίχνουμε όλο το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180oC και για 25 λεπτά.Αφού ψηθεί,βγάζουμε τη φόρμα και ρίχνουμε από πάνω 1 ποτήρι γλάσο (αυτό που έχουμε κρατήσει) και αφού κρυώσει καλά το κόβουε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Μας ψιθύρισαν ...