Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


ΚΙΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Συστατικά

700 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους
1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
κομμένο σε πολύ ψιλές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ./ σπανάκι (μόνο φύλλα)
4 αυγά
2 ασπράδια
60 ml. γάλα
80 γρ. ricotta
Λίγα φύλλα βασιλικό
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Οδηγίες συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200º C. Στρώνουμε λαδόκολλα σ' ένα ταψί. Βάζουμε πάνω την κολοκύθα ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε την για 25 λεπτά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε τα πράσα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 4 λεπτά.

Σ' ένα πυρίμαχο στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε την κολοκύθα και τα λαχανικά. Τα στρώνουμε με ένα κουτάλι.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα. Χύνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο με τα λαχανικά.
Πασπαλίζουμε με τη ρικότα και ψήνουμε 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα φυλλαράκια του βασιλικού.
Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...