Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Κολλητές για πάντα

Η Ρουμπίνη και η Εβίτα είναι φίλες από τη μέρα που γεννήθηκαν. Ποτέ δεν τις πείραξε το ότι στη Ρουμπίνη αρέσει το ποδόσφαιρο ενώ στη Εβίτα η ζωγραφική, ή το ότι η Ρουμπίνη φλυαρεί ακατάσχετα ενώ η Εβίτα κάθεται και ακούει. Μοιράζονται τα πάντα. Μια μέρα, όμως, η Ρουμπίνη διαπιστώνει ότι υπάρχει κάτι που η Εβίτα δε μοιράζεται μαζί της - ένα μυστικό. Κι όταν ανακαλύπτει κιόλας αυτό το μυστικό, δεν είναι καθόλου σίγουρη ότι η Εβίτα κι εκείνη θα εξακολουθήσουν να είναι κολλητές για πάντα. Μια γλυκύτατη, συγκινητική αλλά και διασκεδαστική ιστορία για την αξία της φιλίας.

Το βιβλίο των Κοριτσιών-250 δραστηριότητες μαζί με τις φίλες μου
Mοιάζεις περισσότερο με την πάντα κομψή Nάνσυ, με τη μελετηρή Λόρα, με τη δραστήρια Γιολάντα ή με την οικολόγο Bέρα;Άνοιξε γρήγορα το βιβλίο!Mέσα θα βρεις χίλιες δυο ιδέες για να περάσεις με τις φίλες σου φανταστικές στιγμές. Έλα κι εσύ στην κοριτσοπαρέα μας!

ΧΑΡΙΣΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΟΡΟ

Μάγδα και Ειρήνη: δυο κορίτσια που τα ενώνει η δυνατή τους φιλία και η αγάπη τους για το χορό. Γιατί και οι δύο μαθαίνουν μπαλέτο και ονειρεύονται να γίνουν κάποτε σπουδαίες χορεύτριες. Οι δυο φίλες μοιράζονται τις ανησυχίες, τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, μα και τις χαρές, τις ελπίδες, τα όνειρά τους. Η γνωριμία τους με δυο αγόρια θα τις αναστατώσει. Μήπως είναι για πρώτη φορά ερωτευμένες; Τι θα γίνει όμως όταν κινδυνεύσει η ζωή της Ειρήνης; Τι μπορεί να κάνει η Μάγδα, που, παράλληλα με το πρόβλημα της κολλητής της, έχει να αντιμετωπίσει κι ένα σοβαρό οικογενειακό ζήτημα; Υπάρχει τρόπος να σωθεί η Ειρήνη;

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

Πρώτη μέρα στην Α’ Γυμνασίου! Τρεις κολλητές φίλες, έτοιμες για όλα: η έξυπνη και μεθοδική Ρέιτσελ, η λαίμαργη και πάντα αισιόδοξη Στέφανι, η μικροκαμωμένη και χαριτωμένη Άλισον.
Δεκάδες ερωτήματα τις βασανίζουν: Πώς θα τα πάμε με τα μαθήματα; Ποια αγόρια δείχνουν να ενδιαφέρονται για μας; Τι να φορέσουμε στο πάρτι; Ποια θα τα φτιάξει με τον Τζέρεμι, τον κούκλο του σχολείου;
Άσε που και στα σπίτια τους γίνεται χαμός! Προβλήματα με τους γονείς, τσακωμοί με τα αδέλφια, οικογενειακά μυστικά, ζήλιες και καβγαδάκια…
Και οι τρεις αναρωτιούνται: Θα τα καταφέρουμε με όλα αυτά; Και οι τρεις απαντούν:
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ 18

Δάφνη και Αγγελική. Η καλή μαθήτρια και η επαναστάτρια. Γνωρίζονται και γίνονται αχώριστες φίλες. Τόσο διαφορετικές, αλλά κατά βάθος ίδιες… Με τσαμπουκά και ευαισθησία, διάβασμα και κοπάνες, κόντρες με τους καθηγητές και τους γονείς, πρώτα καρδιοχτύπια και κρυφά ραντεβού, περνούν μαζί την εφηβεία. Λίγο από τα 18, η ζωή είναι μπροστά τους! Ένα μυθιστόρημα για εφήβους ρεαλιστικό, καλογραμμένο, σύγχρονο που διαβάζεται άνετα και από μεγαλύτερους.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο νεαρός ήρωας του βιβλίου από μωρό είχε ήδη λύσει το πρόβλημα του επαγγελματικού προσανατολισμού: γιατρός ήθελε να γίνει, κι ήταν σίγουρος γι’ αυτό. Τώρα, όμως, έφηβος πια, φοβάται να αποκαλύψει το μυστικό του στον πατέρα του που τον βλέπει μελλοντικό συνέταιρο στην επικερδή επιχείρησή του. Όταν γνωρίζει κι ερωτεύεται τη Μαρία, μια νεαρή Βορειοηπειρώτισσα που καίγεται να γίνει μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ή των Γιατρών του Κόσμου, θέλει να μοιραστεί το όνειρό του. Προτού όμως πραγματοποιήσουν αυτότους το όνειρο, η αρρώστια και η ανάγκη χτυπούν την πόρτα τους και γίνονται «γιατροί» στα προσφυγικά του… Νέου Κόσμου, όπου ένα μικρό παιδάκι από την Αρμενία, που βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας, αρρωσταίνει βαριά, και οι συνθήκες παραμονής του στην Ελλάδα καθώς και η οικονομική του κατάσταση δεν επιτρέπουν την άμεση νοσηλεία του. Έτσι αρχίζει μια κούρσα αναμέτρησης με τον χρόνο με αλλεπάλληλες ανατροπές που μπαίνουν εμπόδιο στο δρόμο τους. ?ραγε οι δύο μικροί «γιατροί» θα την κερδίσουν; Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα με ανθρωπιστικό μήνυμα, γραμμένο με το γνωστό χιουμοριστικό ύφος της Λένας Μερίκα.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ

Η ατζέντα ήταν φουσκωμένη. Παραφουσκωμένη μάλιστα. Ήταν γεμάτη, δηλαδή κάτι από παραπάνω από γεμάτη. Ήταν γραμμένη παντού και προς όλες τις κατευθύνσεις. Μηνύματα με μπλε μελάνι, με κόκκινο, με πράσινο… Καρδούλες, λουλουδάκια, μια γιρλάντα που τα πλαισιώνει, και από πάνω αυτοκόλλητα χαρτάκια διακοσμημένα με χιλιάδες χρωματιστά σχέδια… Σωστός θησαυρός!

Όταν ο Ζερεμί βρίσκει παρατημένη στη βιβλιοθήκη του σχολείου του μια ατζέντα, δεν φαντάζεται πως η ατζέντα αυτή μπορεί να αλλάξει τη ζωή του. Σε ποιον-ή μάλλον σε ποια-ανήκει; Όσο διαβάζει την ατζέντα, το ενδιαφέρον του για την ιδιοκτήτριά της μεγαλώνει. Πρέπει να τη βρει, να τη γνωρίσει. Ίσως αυτό τον βοηθήσει σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής του. Ένα μυθιστόρημα που αποκαλύπτει πώς σκέφτονται τα κορίτσια μα και τα αγόρια στα χρόνια της εφηβείας. Μια τρυφερή, συγκινητική ιστορία με πολλές ανατροπές, που διαβάζεται μονορούφι.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ !!!!!!!!!!!!!!!!ΑΜΑ ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΩ.

1 σχόλιο:

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...