Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σήμερα θα κάνουμε ένα καταπληκτικό burger.

Τι χρειαζόμαστε:

1/2 κιλό κιμά
κίτρινο τυρί της επιλογής μας σε φέτες
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μεγάλες ντομάτες
στρογγυλά ψωμάκια για χάμπουργκερ μεγάλα
1 μικρό ποτήρι ξύδι βαλσάμικο
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
5 κουτ. της σούπας μουστάρδα(άμα θέλετε)
κέτσαπ(άμα θέλετε)
αλάτι/πιπέρι

Πως το κάνουμε:
1.Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, το αυγό, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, προσθέτουμε ένα κουταλάκι κοφτό αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά.
2.Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε.
3.Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και στην συνέχεια το σοτάρουμε.
4.Σβήνουμε το κρεμμύδι με το ξύδι, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει.
5.Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά.
6.Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 5-6 λεπτά χωρίς να πιέσουμε το μπιφτέκι με την σπάτουλα για να μην χάσει τα υγρά του και βγει στεγνό.
7.Όταν τα γυρίσουμε, βάζουμε το τυρί πάνω στα μπιφτέκια και σκεπάζουμε το τηγάνι για να κρατήσει θερμοκρασία και να λιώσει το τυρί το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος.
8.Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες.
9.Απλώνουμε την κέτσαπ στο κάτω μέρος του ψωμιού.
10.Βάζουμε το μπιφτέκι με το τυρί και από πάνω λίγη μουστάρδα.
11.Στην συνέχεια τοποθετούμε μια ροδέλα ντομάτας και τα κρεμμύδια.
12.Σκεπάζουμε το burger.
13.Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...