Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Αδέρφια...

Η οικογένεια για εμάς τα παιδιά είναι πολύ σημαντική γιατί χρειαζόμαστε αγάπη φροντίδα και αλληλοκατανόηση δηλαδή να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο. Όταν κάποιοι έχουν κάνει μόνο ένα παιδί -από επιλογή -το παιδί να ξέρουν  πως νιώθει μόνο του αν και έχει τους γονείς του. Δεν είναι το ίδιο όταν   έχεις έναν αδερφό η μια αδερφή να παίζεις μαζί του,να περνάς την ώρα σου συζητώντας  και  να κάνεις γενικά πολλά πράγματα.
 Αλλά αυτή είναι η μία πλευρά η καλή γιατί μπορεί  όταν υπάρχουν πολλά αδέρφια το πιο μικρό  να το καταπιέζουν . Νομίζουν ότι επειδή είναι μικρό και δεν καταλαβαίνει μπορούν να το κάνουν ότι θέλουν,  χωρίς να του αφήνουν πρωτοβουλία να αναπτυχθεί .
. Όμως υπάρχουν και οικογένειες όπως είπαμε στην αρχή ,που τα μεγαλύτερα αδέρφια  τα μικρά  τα αδελφάκια τους τα αγαπάνε, τα φροντίζουν .,τα συμβουλεύουν  και μπορούν να παίζουν μαζί τους και να περνάνε την μέρα μαζί και να τα στηρίζουν..Σε αυτές τις οικογένειες τα παιδιά είναι πιο ευτυχισμένα και μεγαλώνουν πιο ισορροπημένα..
Τα μεγαλύτερα αδέρφια είναι πρότυπα ..Γι αυτό φροντίστε να είστε κοντά στο μικρότερο ή μικρότερα αδέρφια σας  ΚΑΙ να τους δείχνετε τον τρόπο να μεγαλώσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...