Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Δεντρολίβανο ένα συστατικό για τέλεια φαγητά

Γεια σας σήμερα θα σας μιλήσω για το Δεντρολίβανο ένα τέλειο μυστικό για μαγειρικές που συναρπάζουν. Λοιπόν θα σας βάλλω μια συνταγή με δεντρολίβανο.

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα ντομάτας

Υλικά για κεφτεδάκια

750 γρ. κιμά γαλοπούλας
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
λίγο φρέσκο βασιλικό ή δυόσμος
ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη σάλτσα

750 γρ. ώριμες ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 καυτερή πιπεριά
4 κουταλιές κρασί
αλάτι, πιπέρι
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μολ βάζουμε τον κιμά γαλοπούλας και ζυμόνουμε πρσθέτοντας όλα τα υλκά για τα κεφτεδάκια, εκτός από το αλεύρι και το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα. Όταν ανακατευτούν καλά τα υλικά μας πλάθουμε με το μείγμα τα κεφτεδακια και τα αλευρόνουμε. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές τους για δέκα λεπτά συνολικά. Όταν τηγανιστούν όλα τα κεφτεδάκια γαλοπούλας βάζουμε στο λάδι ( εαν είναι υπερβολικά πολύ απορρίπτουμε ένα μέρος του) την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και την καυτερή και το σκόρδο πολτοποιημένα, το κρασί καιτα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες αλατοπιπερόνουμε και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε και τους κεφτέδες γαλοπούλας και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί η ντομάτα αλλά όχι να μαγειρευτεί. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και τα κεφτεδάκια γαλοπούλας είναι έτοιμα!! Τρώγονται μετα μανίας μόνα τους ή συνοδεύοντας ζυμαρικά ή ρύζι με τυρί ή σκέτα.

Πηγή: Συνταγές της Ματιάς

Άρτεμη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...