Υλικά
5 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
200 γρ. Ιον γάλακτος
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
250 γρ. φυτική μαργαρίνη
λίγο λικέρ
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά- ζάχαρη- λικέρ- βανίλια. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την μαργαρίνη και στη συνέχεια ρίχνουμε την κουβερτούρα και τέλος την Ιον γάλακτος. Να μην βράσουν, απλώς να λιώσουν και να γίνουν ένα μείγμα. Τα ΄ρινουμε όλα μαζί στο μπολ με τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Τέλος ρίχνουμε σιγά- σιγά τα 2 φλυτζάνια αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130c με αέρα. Ψήνουμε στους 170 με αέρα για 20 λεπτά. Δεν αναποδογυρίζουμε, απλώς το βάζουμε σε ταψί ή φόρμα που να μπορούμε να βγάλουμε κομμάτι ή σε ατομικές φόρμες.
Άρτεμις!!!
5 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
200 γρ. Ιον γάλακτος
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
250 γρ. φυτική μαργαρίνη
λίγο λικέρ
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά- ζάχαρη- λικέρ- βανίλια. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την μαργαρίνη και στη συνέχεια ρίχνουμε την κουβερτούρα και τέλος την Ιον γάλακτος. Να μην βράσουν, απλώς να λιώσουν και να γίνουν ένα μείγμα. Τα ΄ρινουμε όλα μαζί στο μπολ με τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Τέλος ρίχνουμε σιγά- σιγά τα 2 φλυτζάνια αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130c με αέρα. Ψήνουμε στους 170 με αέρα για 20 λεπτά. Δεν αναποδογυρίζουμε, απλώς το βάζουμε σε ταψί ή φόρμα που να μπορούμε να βγάλουμε κομμάτι ή σε ατομικές φόρμες.
Άρτεμις!!!
Είναι ένα από τα καλύτερα γλυκά που έχω δοκιμάσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρτεμις!!!