Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Μαθήμαα Αρχαίων Ελληνικών

Γεια σας, σήμερα θα κάνουμε το μάθημα των αρχαίων ελληνικών που θα γίνετε μια φορά την εβδομάδα. Να σας υπενθυμίσω οτι, οτιδήποτε γράφουμε είναι από το βιβλίο των αρχαίων της Α' Γυμνασίου.

Ξεκινάμε

Οι Έλληνες και η ελληνική γλώσσα
 Η Αρχαία ελληνική γλώσσα αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ελλήνων. 
Η ιστορία της ελληνικής γλώσσας αρχίζει πριν από 40 αιώνες περίπου. Τα παλαιότερα μνημεία της είναι οι πινακίδες της γραμμικής γραφής Β'. Η Ελληνική αποτελεί μοναδικό παράδειγμα γλώσσας με αδιάκοπη ιστορική συνέχεια

Η καταγωγή του ελληνικού αλφαβήτου

 Οι Φοίνικες και οι Έλληνες 

Το φοινικικό αλφάβητο εισάγεται στη Ελλάδα κατά την περίοδο ακμής των σχέσεων Φοινίκων και Ελλήνων, δηλαδή μεταξύ 12 ου και 9 ου αιώνα. Ήταν ένα συμφωνογραφικό αλφάβητο, το οποίο περιλάμβανε 21 συλλαβογράμματα, καθένα από τα οποία αντιστοιχούσε και σε κάποιες συλλαβές.
 Οι Έλληνες έκριναν οτι τι αλφάβητο αυτό θα προκαλούσε δυσκολίες. Το προσάρμοσαν, λοιπόν, στις δικές τους φωνητικές τους ανάγκες και το συμπλήρωσαν μετατρέποντας το σε φωνολογικό. Δηλαδή, κάθε γράμμα αντιστοιχούσε πλέον σε έναν φθόγγο, φωνήεν ή σύμφωνο, οπότε επιτυγχανόταν ακρίβεια και ευκολία στην εκμάθηση. Το νέο αλφάβητο ονομάστηκε ελληνικό.

Αυτά για σήμερα την επόμενη φορά θα πούμε τα υπόλοιπα.

Άρτεμις!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...