Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Τα σχολεία ανοίγουν

Τα σχολεία ξεκινούν ΣΕ ΛΊΓΕΣ ΜΕΡΕΣ με αρκετά προβλήματα.Πρέπει να συνεργαστουμε όλοι ..ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ..
Θα κάνω λοιπόν κάποιες προτάσεις στους γονείς και αν θέλετε ακολουθήστε τα:
1. ΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ οικονομικό πρόβλημα ενημερώστε τη δασκάλα/δάσκαλο του παιδιού σας ΏΣΤΕ ΟΙ ΑΠΑΙΤΉΣΕΙΣ για αγορά υλικού να είναι ανάλογα με τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ..ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.,.
2.Ελέγξτε τα τετράδια έμειναν στο παιδιά σας..Κόψτε τα καθαρά φύλλα και κάντε ένα τετράδιο (ειδικά στις μεγάλες τάξεις)που θα χρησιμοποιεί ως πρόχειρο..Μπορείτε να το "δέσετε"σε ένα μαγαζί που κάνει φωτοτυπίες.Ελέγξτε τι υλικό (όργανα,μπογιές ,χαρτόνια κλπ)έχει απο την περσινή χρονιά..Απλά συμπληρώστε τα..
3.Βγάλτε κάρτες για τις δυο βιβλιοθήκες που έχουμε..Θα είναι χρήσιμες καθώς δεν θα χρειάζεται να αγοράζετε βιβλία για τα παιδιά σας που είναι ένα σημαντικό κόστος
4.Θα ήταν καλό να ετοιμάζετε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα κολατσιό για τα παιδιά απο το σπίτι..
5.Ζητήστε απο τους εκπαιδευτικούς να σας ενημερώσουν για τυχόν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΈΣ εκδρομές κλπ που πρόκειται να κάνουν με την τάξη τους ώστε να είστε ενήμεροι για το πόσες..Να υπολογίζετε γύρω στις 9 πάνω κάτω ,.,Οι μακρινές φτάνουν σε κόστος περίπου τα 5-7 ευρώ..Ενώ κάποιες (και ειδικά προς Βολο Καστοριά κλπ)διπλασιάζονται(οι εκδρομές πλέον ειδικά με την τάξη είναι καθαρά εκπαιδευτικές με επισκέψεις σε εγκαταστάσεις και κτήρια ανάλογα με το προγραμμα -εργασία που κάνει ο κάθε δάσκαλος στην τάξη..Αυτό βέβαια (το πρόγραμμα που θα κάνουμε εκτός απο το ημερήσιο πρόγραμμα στην τάξη)το γνωρίζουμε και μεις οι ίδιοι οι δάσκαλοι μετά τον Οκτώβριο..
6.ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ τι ρουχα θα φοράει στο σχολέιο..3 αλλαξιές την εβδομάδα είναι αρκετές..Μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να κοροιδέψει ΚΑΝΕΙΣ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΟΛΛΑ απο τα ρούχα των παιδιών καταστρέφονται είτε απο πεσίματα ,είτε απο μπογιές και μαρκαδόρους..Είναι κρίμα να αχρηστεύονται ρούχα λοιπόν..
7.Μην αγοράζετε ακριβά είδη για τα παιδιά (όσον αφορά το σχολείο) ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΈΧΕΤΕ την οικονομική άνεση..ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ σας συνυπάρχουν με άλλα παιδιά..Μην τα φέρνετε σε σημείο να ζηλεύουν γιατί οι άλλοι "έχουν"..Μη δημιουργείτε προβλήματα και επιπλέον ανασφάλεια και στενοχώρια στους γονείς που δεν έχουν να πορσφέρουν τα αντίστοιχα.Το παιδί σας στην τάξη αντιμετωπίζεται σαν μοναδική προσωπικότητα από εμάς τους εκπαιδευτικούς αλλά στο σύνολο σαν τάξη είναι όλα μια οντότητα..
8.ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΣΆΝΤΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΑ απλά κοιτάξτε να μην έιναι βαριές γιατί θα διπλασιαστούν σε βάρος με
ΤΑ ΒΙΒΛΊΑ..Φανταστέιτε ένα πρωτάκι να κουβαλάει το ίδιο βάρος με τον εαυτό του..
9.Οταν ξεκινήσουν τα σχολεία μια χάρη ζητάω..Να ελέγχετε το πρόγραμμα των παιδιών σας και να βάζετε τα αντίστοιχα βιβλία στην τσάντα του(για τις μικρές τάξεις.στις μεσαίες να τις κάνουν τα παιδιά μπροστά σας και στις μεγάλες να τις κάνουν μόνα τους ΑΛΛΆ με προτροπή σας γιατί το ξεχνουν)Έχει τύχει να έρθουν παιδιά κουβαλώντας όλλλλλα τα βιβλία και τα τετράδια χωρίς να είναι απαράιτητα με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν το σώμα τους...
10.Να ελέγχετε τι έχουν για την επόμενη..Μη βασίζεστε όταν σας λέει δεν έχω..Ναι τυχαίνει να μην έχουν για το σπίτι πολλά αλλά πάντα κάτι έχουν (μια άσκηση,μια εργασία,μια ερώτηση να απαντήσουν,κλπ)
11.ΜΑΘΕΤΕ με ποιους κάνουν παρέα τα παιδιά σας στο σχολείο και ανταλλάξτε με τους γονείς τους τα τηλέφωνα..Προσπαθείστε να γνωριστείτε..Έχω παρατηρήσει σαν δασκάλα τόσα χρόνια που εργάζομαι ότι πολλοί γονείς στην τάξη μου δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους..Η γνωριμία με τους γονείς των συμμαθητών του παιδιού σας ,κάνει τα παιδιά να νιώθουν πιο άνετα και "πιο δεμένοι" με τους συμμαθητές τους αλλάν και εσείς θα νιώθετε πιο ήρεμοι όταν σας ρωτήσει το παιδί:"Μπορώ να πάω στο σπίτι του φίλου μου να παίξουμε?"
12.Καλό το σχολείο,τα μαθήματα,τα φροντιστήρια κλπ..Αλλά τα παιδιά χρειάζονται και χρόνο για παιχνίδι..Δεν μιλάω για ηλεκτρονικά παιχνίδια αλλά για παιχνίδια μέσα στο σπίτι με εσάς τους γονείς αλλά και με φίλους τους..
13..Να πηγαίνετε στις συγκεντρώσεις των δασκάλων ..Επιλέγουμε πάντα μέρες που δεν εργάζεστε το απόγευμα. Είναι απαράιτητο όχι μόνο γιατί θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και τι γίνεται στην τάξη αλλά και για να συζητάτε με τους άλλους γονείς και την/τον εκπαιδευτικό ακόμα και προβλήματα που αφορουν γενικά τα παιδιά..Πολλές φορές μοιάζει με σχολή γονέων μια τέτοια συγκέντρωση και πραγματικά αξίζει τον κόπο..
14.Ορίζεται πάντα από τον δάσκαλο/α μιά ώρα της εβδομάδας .Ειναι καλό μια φορά το μήνα (ή όποτε εσείς κρίνετε)να πηγαίνετε για να ενημερώνεστε για την ατομική πορέια του παιδιού σας..


Δεν θα σας κουράσω γιατί θεωρώ ότι αυτά είναι από τα πιο σημαντικά και ορίζουν τις σχεσεις ανάμεσα σε σας, τα παιδιά σας και τους εκπαιδευτικούς που έχουν στην τάξη..
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...