Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ

Γεια σας, σήμερα θα σας γράψω τους πιο γνωστούς τρόπους παραπλάνησης για να σας ληστέψουν:

  1. Όταν είστε στο δρόμο παρκαρισμένοι σας πετούν αυγά στο παπρίζ για να σας αναγκάσουν να βγείτε από το αυτοκίνητο ώστε να καθαρίσετε το παπριζ και να σας ληστέψουν. Αυτό που έχετε να κάνετε,   είναι να μην δώσετε σημασία και να σταματήσετε λίγο πιο κάτω για να το καθαρίσετε, αφού ελέγξετε πρώτα αν υπάρχει κάποιος ύποπτος.
  2. Στο σπίτι σας αν δείτε νερά κάτω από την εξώπορτα μην την ανοίξετε για να δείτε από που προήλθαν αυτά τα νερά, γιατί οι ληστές θα μπουκάρουν μέσα και θα σας κλέψουν. Αντίθετα σφουγγαρίστε τα νερά και καλέστε το 100.
  3. Αν σας χτυπήσουν την πόρτα και σας ρωτήσουν για άτομα ή διευθύνσεις, που δεν υπάρχουν στην στην πολυκατοικία σας μα ούτε και στην γειτονιά σας, τότε πείτε τους ότι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο στην πολυκατοικία ή ακόμα και στην γειτονιά σας και φοβίστε τους πως έχετε σταμπάρει τα πρόσωπα τους, αφού κλείσετε την πόρτα τότε καλέστε αμέσως την αστυνομία. Αυτό γίνετε για να διαπιστώσουν οι κλέφτες αν είστε στο σπίτι και τι πράγματα υπάρχουν στην οικία σας.( Το ίδιο γίνετε όταν βλέπετε να ανεβαίνουν στην πολυκατοικία σας ως πλανόδιοι, θα το καταλάβετε αν είστε στους τελευταίους ορόφους).     
Τα παραπάνω ήταν τρόποι ληστείας  και οι λήσεις για εκείνη τη στιγμή, παρακάτω θα δούμε πωε θα αποτρέψουμε μια ληστεία, δηλαδή τρόποι που μας τους προτείνει η αστυνομία για να μην μας ληστέψουν.



                               
Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
· Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
· Το σπίτι ή το διαμέρισμά σας να μη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
· Μην αφήνετε χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και εάν υποχρεωτικά πρέπει να αφήσετε μην τα αφήνετε σε συρτάρια ή ντουλάπες, αλλά σε μέρη ασυνήθιστα και που δύσκολα τα υποπτεύεται κανείς.
Στο ταξίδι
· Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.
Τρόποι για να αποτρέψουμε τη ληστεία· Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
· Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σε αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
· Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.
Στη διαμονή
· Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο - διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
· Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.
Στην παραλία
· Στην παραλία, μην αφήνετε ποτέ ανεπιτήρητα τα προσωπικά σας αντικείμενα (πορτοφόλι, γυαλιά ηλίου, κινητό, φωτογραφική μηχανή, κλειδιά, ενδύματα).
· Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα κανενός είδους αντικείμενά (χρήματα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες, φακέλους και τιμαλφή) εντός του Ι.Χ. επιβατηγού σας με τρόπο ώστε να είναι ορατά εξωτερικά του οχήματος. Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερμό όταν σταθμεύετε το αυτοκίνητο.

Πηγή (τρόπων απότρεψης ληστείας ): Θέμα.gr
Άρτεμις!!!
                                                                                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...