Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ

Παγωτό σοκολάτας

Υλικά (Σερβίρει 4)

5 κρόκοι αυγών
500ml γάλα
250ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομμάτια
(ή σοκολάτα υγείας για παγωτό σοκολάτα bitter)

Εκτέλεση συνταγής

Αναμίξετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπήστε καλά.
Ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας μέχρι να λιώσουν.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε την σοκολάτα να κρυώσει.
Στη συνέχεια αναμείξτε τη χτυπημένη ζάχαρη με τους κρόκους με το μείγμα γάλα - σοκολάτα και ζεστάνετε πάλι για λίγο ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε στην κατάψυξη και σε δύο ώρες έχουμε υπέροχο σπιτικό παγωτό σοκολάτας.
Σημειώσεις συνταγής

Το χτύπημα του τελικού μίγματος σοκολάτας με την κρέμα γάλακτος να το κάνετε με μίξερ.


Παγωτό βανίλια

Υλικά (Σερβίρει 4)

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 250ml γάλα
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

Ρίξτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και φέρτε σε σημείο βρασμού χωρίς να αφήσετε να βράσει. Προσθέστε τη βανίλια και αφήστε για 20 λεπτά.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να παχύνει το μείγμα Περιχύστε στο μείγμα το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά.
Ξαναρίξτε το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι και ζεστάνετε λίγο χωρίς όμως να βράσετε.
Όταν δείτε μια κρούστα στο κουτάλι σας, είναι ώρα να απομακρύνετε από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει.
Στη συνέχεια ανακατέψτε στο μείγμα την κρέμα.
Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί τοποθετείστε στην κατάψυξη.

Το χτύπημα του τελικού μίγματος με την κρέμα γάλακτος να το κάνετε με μίξερ.


Παγωτό φράουλα


Υλικά (Σερβίρει 6)

  • 1/2 κιλό φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 2 κ. γλυκού ​​χυμό λεμονιού
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 240 ml γάλα
  • 5 ml εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
Σε ένα μεγάλο μεταλλικό ανοξείδωτο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, 60 γρ ζάχαρη και τις φράουλες και το βάζουμε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά για 3 λεπτά και προσθέτουμε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη.
Κάνουμε το ίδιο με το γάλα και την βανίλια και στην συνέχεια προσθέτουμε το αρχικό μείγμα με τις φράουλες.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να δέσει.

Το βάζουμε στην κατάψυξη ή στην μηχανή παγωτού και σε 2-3 ώρες έχουμε εξαίσιο σπιτικό παγωτό φράουλα!

Αν έχουμε μηχανή παγωτού ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Αν όχι το τοποθετούμε σε πολύ κρύα κατάψυξη και το ανακατεύουμε ελαφρώς 4 φορές ανά 25 λεπτά ή και πιο συχνά. Αυτό είναι και το μυστικό για να πετύχει και να μην έχει κρυστάλλους μέσα το σπιτικό παγωτό μας.


Παγωτό καϊμάκι



Υλικά (Σερβίρει 6)

  • 4 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 15 γραμμάρια σαλέπι
  • 1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί και ανακατεύουμε για να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη άλλα χωρίς να πάρει βράση το γάλα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το ζεστό γάλα, το σαλέπι και την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το σαλέπι.
Προσθέτουμε σταδιακά το καυτό γάλα στο μείγμα με το σαλέπι και όταν έχουμε βάλει το μισό περίπου, τοποθετούμε την κατσαρόλα με το σαλέπι στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.
Το σουρώνουμε και το αφού κρυώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το παγωτό καϊμάκι στην κατάψυξη και κάθε 25 λεπτά για τις επόμενες 2 ώρες το ανακατεύουμε ώστε να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι στο παγωτό μας.



Από την ιστοσελίδα:http://www.sidages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...