Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Τα δικαιώματα της γυναίκας

Γεια σας...


Γεια σε όλους και όλες. Το σημερινό άρθρο έχει ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό θέμα : Ο ρόλος της γυναίκας σε διάφορες χώρες του κόσμου. Όπως γνωρίζεται, η κουλτούρα τα ήθη και τα έθιμα αλλάζουν από χώρα σε χώρα. Έτσι λοιπόν, οι γυναίκες δεν έχουν παντού τα ίσα δικαιώματα.
Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης από την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια μέχρι της Σκανδιναβικές χώρες ο ρόλος της γυναίκας είναι ίσος με αυτόν του άντρα. η γυναίκα εργάζεται, έχει δικαίωμα στην ψήφο, μπορεί να μιλάει ελεύθερα και να συμμετέχει σε όλα τα κοινά
Ωστόσο σε χώρες της Μέσης Ανατολής και στα βάθη της Ασίας η γυναίκα δεν έχει τα ίδια δικαιώματα με τον άντρα, απαγορεύεται να ψηφίζει, να βγαίνει αργά έξω από το σπίτι, να εργάζεται ή να συμμετέχει σε κάθε είδους γιορτή.
Οι άντρες από την άλλη μπορούν ακόμα να παντρεύονται πάνω από μία γυναίκες και να κάνουν όσα παιδιά επιθυμούν με όλες τους τις συζύγους

Ακόμα οι γυναίκες είναι αναγκασμένες να καλύπτουν το πρόσωπο τους με τον λεγόμενο «φερετζέ» ώστε να φαίνονται μόνο τα μάτια τους.
Η δική σας γνώμη πoια είναι για τα δικαιώματα της γυναίκας?
Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει ώστε οι γυναίκες να αντιμετωπίζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με το αντίθετο φύλο?

Περιμένω σχόλια και απόψεις σας.
Μέχρι το επόμενο άρθρο να περνάτε καλά.
Πολλά Φιλάκια Λίλα & η ξαδέλφη μου Μαρία Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...