Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Τα μαθηματικά είναι μια «πονεμένη» ιστορία!

perierga.gr - Τα μαθηματικά είναι μια... πονεμένη ιστορία!Πολύς κόσμος θεωρεί τα μαθηματικά «πονεμένη» ιστορία και έχει και αποδεδειγμένα πλέον δίκιο. Σύμφωνα με νέα έρευνα του University of Chicago, εάν αντιμετωπίζετε τα μαθηματικά με φοβία, είναι αρκετά πιθανό απλά και μόνο η προετοιμασία για την επίλυση ενός μαθηματικού προβλήματος να ενεργοποιήσει την περιοχή του εγκεφάλου που ευθύνεται για την αίσθηση του σωματικού πόνου.
Στην έρευνα συμμετείχαν 14 άνθρωποι με άγχος για τα μαθηματικά, οι οποίοι κλήθηκαν να λύσουν μια άσκηση την ώρα που μαγνητικός τομογράφος κατέγραφε τη δραστηριότητα του εγκεφάλου τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν δραστηριοποιήση σε μια περιοχή του εγκεφάλου με την ονομασία «posterior insula», η οποία συνδέεται με το αίσθημα της απειλής και του πόνου. Το παράδοξο μάλιστα ήταν ότι την αίσθηση του πόνου δεν προκαλούσε η ίδια η επίλυση του προβλήματος αλλά η προετοιμασία.
Σύμφωνα με τους ερευνητές: «Για κάποιον που αντιμετωπίζει τα μαθηματικά με φόβο, η αναμονή και προετοιμασία για την επίλυση μιας άσκησης προκαλεί την ίδια αντίδραση του εγκεφάλου με τον πόνο που θα ένιωθε αν ακουμπούσε το χέρι του σε ένα καυτό μάτι κουζίνας«.
πηγή: techgear.gr

Άρτεμις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...