Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων 2012


Τα μάτια του πλανήτη είναι στραμμένα στο Λονδίνο όπου απόψε στις 11.00 θα αρχίσει η τελετή έναρξης των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων. Το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου θα προσφέρει φαντασμαγορικό θέαμα υψηλού επιπέδου με αρκετές καινοτομίες αλλά και την παρουσία του πιο γνωστού μυστικού πράκτορα της Βρετανίας, του Τζέϊμς Μποντ! Μυστικό παραμένει ωστόσο το πρόσωπο και ο τρόπος που θα ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο Τζέϊμς Μποντ θα εμφανιστεί στις οθόνες να αναλαμβάνει από την Βασίλισσα Ελισάβετ την αποστολή για να προστατεύσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη συνέχεια θα αναχωρήσει από το παλάτι με ελικόπτερο το οποίο πετώντας με μανούβρες πάνω από τον ποταμό Τάμεση θα φθάσει (στην κυριολεξία αυτή τη φορά) στο Ολυμπιακό Στάδιο για να σημάνει την έναρξη των αγώνων!
Το θέμα της τελετής θα αφορά στη ζωή στο Βρετανικό Νησί από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Το καλλιτεχνικό μέρος έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης του «Slumdog Millionaire» Ντάνι Μπόιλ. Η τελετή, που φέρει τον τίτλο «Τα νησιά των θαυμάτων» (Isles of Wonder) και κόστισε γύρω στα 35 εκατομμύρια ευρώ, φιλοδοξεί να παρουσιάσει τη βρετανική ιστορία από τα αρχαία χρόνια με άμεσες αναφορές στο σήμερα. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 9.00 το βράδυ τοπική ώρα, με τον ήχο της μεγαλύτερης, αρμονικά συντονισμένης, καμπάνας στον κόσμο, που σφυρηλατήθηκε πριν από 442 χρόνια και βρίσκεται σε εκκλησία του Λονδίνου. Η καμπάνα θα σημάνει συμβολικά το τέλος του πολέμου!


Πηγή: iKypros‎

1 σχόλιο:

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...