Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Η εργαζόμενη μητέρα

     Στα πρωτογονικά χρόνια η μορφή της οικογένειας ήταν μητριαρχική. Ο ρόλος της μητέρας ήταν πολύ σημαντικός για την οικογένεια επειδή εκείνη ήταν υπεύθυνη για την ανατροφή και την φροντίδα των παιδιών.
    Ακόμα και στις μέρες μας ο ρόλος της μητέρας είναι πολύ σημαντικός, με την διαφορά όμως ότι η ίδια θέλει να συνεισφέρει στην οικογένεια της και με άλλους τρόπους, διαλύοντας την ηθική αρχή που επικρατούσε από τα παλιά χρόνια ότι η γυναίκα πρέπει να είναι κλεισμένη μέσα στο σπίτι. Για να σπάσουν αυτή την μονοτονία οι σημερινές γυναίκες εργάζονται. Η επιλογή τους αυτή όμως κα΄νει το έργο τους ακόμα πιο δύσκολο.
    Μια εργαζόμενη μητέρα ξυπνάει πιο νωρίς από όλη την οικογένεια και ετοιμάζει πρωινό με το άνχος να μην αργήσει στην δουλειά της. Αφού ετοιμάσει τα παιδιά της και τα στείλει στο σχολείο, αφιερώνει ένα μικρό ποσοστό του χρόνου της για να ετοιμαστεί και η ίδια για την δουλειά της αλλά και να κάνει και κάποιες δουλειές ( μαγείρεμα, συμμάζεμα, σκούπισμα κτλ). Σε μια οικογένεια στην οποία η μητέρα εργάζεται έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι μητέρες να αναθέτουν στα παιδιά τους δουλειές, για να μπορέσει να φύγει ένα βάρος από τους όμως τους.
   Παράλληλα όμως σε μια οικογένεια που η μητέρα δεν εργάζεται η παραπάνω θεωρία αλλάζει εντελώς. Η μητέρα ξυπνά το πρωί, ετοιμάζει το πρωινό της οικογένειας χωρίς το άγχος της αργοπορίας. πολλές φορές συνοδεύει η ίδια τα  παιδιά ως την σχολική αυλόθυρα και γυρνά στο σπίτι της για να ασχοληθεί με τις οικιακές δουλειές.
  Αν δεν εργάζονταν οι μητέρες ίσως να ήταν μειωμένο το ποσοστό των καυγάδων ανάμεσα στις ίδιες και στα υπόλοιπα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος. Η εργασία τους αυτή όμως δίνει στην μητέρα την αίσθηση ότι είναι πιο δυνατή και ανεξάρτητη. Νοιώθει πιο ολοκληρωμένη μέσα της αλλά ταυτόχρονα ενισχύει οικονομικά την οικογένειά της.( Έκανα αυτό το κείμενο στα πλαίσια εργασίας στο μάθημα της Γλώσσας της Β' Γυμνασίου. Μακάρι να σας αρέσει)Άρτεμις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...