Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Οι Mικρασιάτες της Βέροιας έκοψαν την βασιλόπιτά τους

Την Κυριακή 13/1/13 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πίτας των Μικρασιατών στο χώρο της στέγης γραμμάτων και τεχνών. Προηγήθηκε θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Βασιλείου παρουσία πλήθους κόσμου με συμμετοχή της εκκλησιαστικής χορωδίας του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων.
Κατόπιν στον προαύλιο χώρο του ναού το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του συλλόγου χόρεψε τον παραδοσιακό τελετουργικό Καππαδοκικό χορό του Αγίου Βασιλείου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Με την παρουσία τους 
τίμησαν την εκδήλωση ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου πατήρ Χρήστος Βαρελάς (ο οποίος ήταν ο τυχερός του νομίσματος), η Δήμαρχος κ.Ουσουλτζόγλου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Καραπαναγιωτίδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ κ. Παυλίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ κ.Μιχαηλίδης, ο Γραμματέας του Δημ. Συμβουλίου κ.Γουναράς. Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία του Ιστορικού Ιωάννη Θεοδωρίδη και στη συνέχεια τραγούδησε ο πεντάχρονος Αναγνώστης Παναγιώτης (τραγούδι του Χατζηδάκη ο ΚΕΜΑΛ). Επίσης τραγούδησε η χορωδία του συλλόγου υπό την διεύθυνση της κ.Λαγιώνη. Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η απόδοση τιμητικών αναμνηστικών στα μέλη του πρώτου Δ.Σ. του συλλόγου το έτος ιδρύσεως 1979. Η όλη εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τα δύο χορευτικά τμήματα του συλλόγου υπό την διεύθυνση του κ.Πανανόπουλου υπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής. Στην έξοδο μοιράστηκαν βασιλειοπιτάκια και το παραδοσιακό κέρασμα ΙΣΛΙ. Ευχαριστούμε τους χορηγούς (ζαχαροπλαστεία ΚΡΙΝΟΣ, Γιάγκογλου και τον κ.Κοτζαερίδη). Επίσης ευχαριστούμε τη Διεύθυνση της ΚΕΠΑ για την παραχώρηση της αίθουσας και το κλιμάκιο της ΔΕΗ για την αποκατάσταση του ηλεκτρικού λόγο έργων στην περιοχή.
 πηγή:Imathia News.gr

Άρτεμις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μας ψιθύρισαν ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...