Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Όσκαρ, ο πιο πολυταξιδεμένος σκύλος!

Ο Όσκαρ επάξια διεκδικεί τον τίτλο του «πιο πολυταξιδεμένου σκυλιού στον κόσμο». Ο λόγος; Έχει βρεθεί σε διάφορα σημεία του πλανήτη και έχει φωτογραφηθεί δίπλα στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα. Τα ταξίδια του περιλαμβάνουν μέχρι στιγμής πέντε ηπείρους, 29 χώρες και πολλά ενσταντανέ πλάι στον Πύργο του Άιφελ και κοντά στο Ταζ Μαχάλ.
perierga.gr - Όσκαρ, ο πιο πολυταξιδεμένος σκύλος στον κόσμο!
Ο Όσκαρ ζούσε αδέσποτος σε διάφορες χώρες της Νότιας Αφρικής μέχρι που η διασώστριά του και τωρινή ιδιοκτήτριά του Joanne Lefson τού άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή, μεταμορφώνοντάς τον σε έναν σύγχρονο Φιλέα Φογκ! Η Joanne, που πούλησε το σπίτι της, αγωνίζεται εδώ και πέντε χρόνια, με συνοδοιπόρο τον Όσκαρ προκειμένου να δημιουργηθούν ανά τον κόσμο καταφύγια για αδέσποτα αλλά και φιλανθρωπικά ιδρύματα διάσωσης ζώων. Το ταξίδι και των δύο είναι μακρύ ακόμα…
perierga.gr - Όσκαρ, ο πιο πολυταξιδεμένος σκύλος στον κόσμο!
perierga.gr - Όσκαρ, ο πιο πολυταξιδεμένος σκύλος στον κόσμο!
perierga.gr - Όσκαρ, ο πιο πολυταξιδεμένος σκύλος στον κόσμο!
perierga.gr - Όσκαρ, ο πιο πολυταξιδεμένος σκύλος στον κόσμο!
perierga.gr - Όσκαρ, ο πιο πολυταξιδεμένος σκύλος στον κόσμο!
perierga.gr - Όσκαρ, ο πιο πολυταξιδεμένος σκύλος στον κόσμο!
perierga.gr - Όσκαρ, ο πιο πολυταξιδεμένος σκύλος στον κόσμο!
perierga.gr - Όσκαρ, ο πιο πολυταξιδεμένος σκύλος στον κόσμο!
perierga.gr - Όσκαρ, ο πιο πολυταξιδεμένος σκύλος στον κόσμο!
perierga.gr - Όσκαρ, ο πιο πολυταξιδεμένος σκύλος στον κόσμο!

Αντιγραφή τέλος σε αυτό το σχολείο

Αποφασισμένοι να καταπολεμήσουν τα κρούσματα αντιγραφής μεταξύ των μαθητών στα διαγωνίσματα είναι οι διευθυντές ενός σχολείου στην πόλη Γουχάν στην επαρχία Χουμπέι στην κεντρική Κίνα.
Οι καθηγητές του γυμνασίου Σίνχουανκ, ανακάλυπταν ολοένα και περισσότερους μαθητές με «σκονάκια», κάτι που τους ανάγκασε να πάρουν δραστικά μέτρα για να σταματήσουν μια και καλή το φαινόμενο.
Perierga.gr - Αντιγραφή τέλος σε αυτό το σχολείο
Έτσι, προκειμένου να ελέγξουν καλύτερα τους μαθητές, τους έβγαλαν από τις αίθουσες και τους έβαλαν να γράψουν το διαγώνισμα τους στο ύπαιθρο και συγκεκριμένα σε υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου ο ένας μαθητής θα είναι μακριά από τον άλλον, ώστε να μην μπορούν να μιλούν μεταξύ τους.
Επίσης, ο συγκεκριμένος χώρος έχει επίπεδα και έτσι οι καθηγητές θα μπορούν να τους επιβλέπουν αφ΄ υψηλού και πανοραμικά.
Perierga.gr - Αντιγραφή τέλος σε αυτό το σχολείο
Perierga.gr - Αντιγραφή τέλος σε αυτό το σχολείο
πηγή: perierga.gr   Άρτεμις!!!!!   

«Δευτεροφοβία»: Οι άνθρωποι μισούν τις Δευτέρες!

perierga.gr - "Δευτεροφοβία": Γιατί οι άνθρωποι μισούν τις Δευτέρες!Είναι Παρασκευή, η αγαπημένη ίσως μέρα της εβδομάδας για τον περισσότερο κόσμο, όμως όσο ανυπομονεί ο κόσμος για τις Παρασκευές, άλλο τόσο μισεί τις Δευτέρες. Η «Δευτεροφοβία» είναι μία μορφή υποσυνείδητου άγχους που ξεκινάει από την Κυριακή ακόμα και σχετίζεται με τον φόβο για την εβδομάδα που αρχίζει. Σύμφωνα με έρευνα της Le Monde, «Το 52% των Γάλλων δεν κοιμούνται καλά το βράδυ της Κυριακής, ενώ το ίδιο ισχύει για το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού». Η «ασθένεια» αυτή μπορεί να μην αναφέρεται συχνά, όμως υπάρχει και επηρεάζει κατά πολύ τον ύπνο των εργαζομένων το βράδυ της Κυριακής έως τη μοιραία Δευτέρα.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αυτή η φοβία έχει τις ρίζες της στην παιδική ηλικία, όταν ο μαθητής που δεν έχει ολοκληρώσει την εργασία του το Σαββατοκύριακο πρέπει να γυρίσει πάλι πίσω στο σχολείο και στις υποχρεώσεις, την πειθαρχία και το άγχος». Στην ενήλικη ζωή, το άγχος της Δευτέρας που σχετίζεται με το σχολείο, αντικαθίσταται στο μυαλό του εργαζόμενου από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, το φόβο της αργοπορίας ή το φόβος της στοίβας των αρχείων που τον περιμένουν στο γραφείο μετά το Σαββατοκύριακο.»
πηγή: iefimerida.gr

Άρτεμις!!!!

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

30 αλήθειες που… μάλλον δε γνωρίζετε!


perierga.gr - Ξέρετε ότι υπάρχουν 30 πράγματα που... δεν ξέρετε!Πρόκειται για ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που προκαλούν το θαυμασμό και πολύ συχνά την έκπληξη σε όσους τις διαβάσουν. Τις περισσότερες φορές, όμως, δίνουν απάντηση στις όποιες απορίες μπορεί να έχουμε…
1. Στη Νέα Υόρκη πληρώνει πρόστιμο όποιος βάλει την τσάντα του σε άδεια θέση λεωφορείου.
2. Το 1997, οι αμερικάνικες αεροπορικές εταιρίες γλύτωσαν 40,000 $ μόνο και μόνο… βάζοντας μια ελιά λιγότερο σε κάθε σαλάτα.
3. Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται κατά λάθος από σκίουρους που θάβουν σπόρους και μετά ξεχνάν πού τους κρύψανε.
4. Οι κροκόδειλοι καταβροχθίζουν πέτρες για να βουτήξουν πιο βαθιά.
5. Τα ψηλά τακούνια ανακαλύφθηκαν στη Μέση Ανατολή για να μην καίγονται τα πόδια στην άμμο.
6. Το να φας ένα μήλο είναι πιο αποτελεσματικό από ένα καφέ για να κρατηθείς ξύπνιος.
7. Ο μαϊντανός είναι το βότανο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον κόσμο.
8. Το ανθρώπινο όργανο που μπορεί να αυξήσει το μήκος του 20 φορές είναι. . . .Η κόρη του ματιού!
9. Υπάρχει ένα μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει: Το μέλι
10. Τα δελφίνια κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό.
11. Το μάτι της στρουθοκαμήλου είναι μεγαλύτερο από τον εγκέφαλό της.
12. Οι δεξιόχειρες ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες.
13. Ο πιο δυνατός μυς του ανθρώπινου σώματος είναι… η γλώσσα.
14. Είναι αδύνατο να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.
15. Μια μόνο σταγόνα λάδι μηχανής είναι ικανή να κάνει 25 λίτρα νερού μη πόσιμο.
16. Οι χιμπατζήδες και τα δελφίνια είναι τα μόνα ζώα μαζί με τον άνθρωπο που μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη.
17. Το γέλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει τον βραδινό ύπνο καλύτερο.
18. H ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα με ύψος 2.47 μέτρα.
19. Τα καζίνο στο Λας Βέγκας δεν έχουν ρολόγια.
20. Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί -όπως πιστεύουν πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 25% λινό.
21. Η ποσότητα χαλκού που περιέχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι αρκετή για να φτιαχτεί μια κάρτα ήχου Η/Υ (6mg).
22. Το πιο δυνατό ζώο είναι ένα …σκαθάρι (Scarabaeidae) που συναντάται κυρίως σε τροπικές ζώνες. Μετρήθηκε ότι μπορεί να σηκώσει 850 φορές το βάρος του. Σαν να σήκωνε ένας μέσος άνθρωπος 64 τόνους.
23. Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους 2 φορες συχνότερα απ’ ότι οι άντρες.
24. Το 90% των γυναικών που περπατά σε ένα πολυκατάστημα στρίβει δεξιά.
25. Σε όλη του τη ζωή ο άνθρωπος παράγει τόσο σάλιο που φτάνει για να γεμίσει δύο πισίνες.
26. Οι άνθρωποι φοβούνται περισσότερο τις αράχνες από το θάνατο.
27. Η μοναδική χώρα που το όνομα της ξεκινά με «Α» και δεν τελειώνει σε «Α» είναι το Αφγανιστάν. (ή τουλάχιστον ήταν μέχρι να ανεξαρτητοποιθεί το Αζερμπαϊτζάν)
28. Ο Thomas Edison, ο εφευρέτης της ηλεκτρικής λάμπας, φοβόταν το σκοτάδι.
29. Στον κόσμο υπάρχουν 6.909 διαφορετικές γλώσσες


πηγή: perierga.gr (ΔΙΑΣΚΕΥΗ)

Άρτεμις!!!!!


Οι Mικρασιάτες της Βέροιας έκοψαν την βασιλόπιτά τους

Την Κυριακή 13/1/13 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πίτας των Μικρασιατών στο χώρο της στέγης γραμμάτων και τεχνών. Προηγήθηκε θεία λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Βασιλείου παρουσία πλήθους κόσμου με συμμετοχή της εκκλησιαστικής χορωδίας του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων.
Κατόπιν στον προαύλιο χώρο του ναού το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του συλλόγου χόρεψε τον παραδοσιακό τελετουργικό Καππαδοκικό χορό του Αγίου Βασιλείου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Με την παρουσία τους 
τίμησαν την εκδήλωση ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου πατήρ Χρήστος Βαρελάς (ο οποίος ήταν ο τυχερός του νομίσματος), η Δήμαρχος κ.Ουσουλτζόγλου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Καραπαναγιωτίδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ κ. Παυλίδης, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ κ.Μιχαηλίδης, ο Γραμματέας του Δημ. Συμβουλίου κ.Γουναράς. Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία του Ιστορικού Ιωάννη Θεοδωρίδη και στη συνέχεια τραγούδησε ο πεντάχρονος Αναγνώστης Παναγιώτης (τραγούδι του Χατζηδάκη ο ΚΕΜΑΛ). Επίσης τραγούδησε η χορωδία του συλλόγου υπό την διεύθυνση της κ.Λαγιώνη. Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η απόδοση τιμητικών αναμνηστικών στα μέλη του πρώτου Δ.Σ. του συλλόγου το έτος ιδρύσεως 1979. Η όλη εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τα δύο χορευτικά τμήματα του συλλόγου υπό την διεύθυνση του κ.Πανανόπουλου υπό τους ήχους της ζωντανής μουσικής. Στην έξοδο μοιράστηκαν βασιλειοπιτάκια και το παραδοσιακό κέρασμα ΙΣΛΙ. Ευχαριστούμε τους χορηγούς (ζαχαροπλαστεία ΚΡΙΝΟΣ, Γιάγκογλου και τον κ.Κοτζαερίδη). Επίσης ευχαριστούμε τη Διεύθυνση της ΚΕΠΑ για την παραχώρηση της αίθουσας και το κλιμάκιο της ΔΕΗ για την αποκατάσταση του ηλεκτρικού λόγο έργων στην περιοχή.
 πηγή:Imathia News.gr

Άρτεμις!!!

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Σκύλος… εκκλησιάζεται στη θέση της νεκρής ιδιοκτήτριάς του!

Δύο μήνες αφότου η ιδιοκτήτριά του πέθανε, ο Ciccio συνεχίζει να πηγαίνει κάθε μέρα στην εκκλησία της ιταλικής πόλης San Donaci, όπου εκείνη συνήθιζε να παρακολουθεί τη λειτουργία κάθε απόγευμα. Η συγκινητική αυτή ιστορία κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την πίστη και την αφοσίωση των σκύλων στους ανθρώπους.
perierga.gr - Σκύλος παρακολουθεί τη λειτουργία στη θέση της νεκρής ιδιοκτήτριάς του!
Ο Ciccio είναι ένα 12χρονο αδέσποτο, το οποίο είχε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερη σχέση με την 57χρονη γυναίκα, η οποία πέθανε ξαφνικά τον προηγούμενο Νοέμβριο. Μαζί της πήγαινε κάθε απόγευμα στη λειτουργία και το ίδιο συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα.
perierga.gr - Σκύλος παρακολουθεί τη λειτουργία στη θέση της νεκρής ιδιοκτήτριάς του!
«Κάθεται ήρεμα στο ιερό μαζί με τους πιστούς, χωρίς να γαβγίζει ή να δημιουργεί πρόβλημα, αποχαιρετώντας με τον τρόπο του τη γυναίκα που τον φρόντιζε. Η πράξη του έχει συγκινήσει τους κατοίκους της πόλης αλλά και το ποίμνιο της εκκλησίας, που συνεχίζουν να τον περιποιούνται αλλά και να τον αφήνουν να παρακολουθεί ευλαβικά τη λειτουργία», λέει ο ιερέας Donato Panna.
perierga.gr - Σκύλος παρακολουθεί τη λειτουργία στη θέση της νεκρής ιδιοκτήτριάς του!perierga.gr
Άρτεμις!!!!

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ο Αγιος Αντωνιος

Ο Μέγας Αντώνιος είναι Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο πρώτος ασκητής του Χριστιανισμού, που θεμελίωσε τον υγιή μοναχισμό. Έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού μέχρι και την εποχή του Μεγαλου Κωσταντίνου και των παιδιών του. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το έζησε ως ασκητής στην έρημο  και πέθανε στις 17 Ιανουαρίου του 356οπότε και εορτάζεται η μνήμη του από τις Λουθηρανικές, τις Αγγλικανικές, τις Καθολικές και τις Ορθόδοξες εκκλησίες, όπου θεωρείται άγιος. Το βίο του έγραψε ο Μέγας Αθανάσιος, με τον οποίο γνωριζόταν προσωπικά.


Πρώτα χρόνια

Ο Αντώνιος ο Μέγας γεννήθηκε γύρω στο 251 στην πόλη Κομά της Άνω Αιγύπτου, κοντά στη Μέμφιδα, από πλούσιους αλλά ευλαβείς γονείς. Από την παιδική του ηλικία τον διακατείχαν η αυτάρκεια και η ολιγάρκεια. Ορφάνεψε σε ηλικία περίπου 20 ετών και από τους δύο γονείς του και απέμεινε με την μικρότερη αδερφή του.

Μόρφωση

Έμαθε μόνος τα γράμματα που θεωρούσε βασικά. Ήταν γνώστης της Αγίας Γραφής, που την είχε αποστηθίσει. Έξι μήνες μετά το θάνατο των γονιών του ο Αντώνιος άκουσε στην εκκλησία την Ευαγγελική περικοπή του πλουσίου νέου, στην οποία αναφέρεται ότι ο Χριστός είπε στον πλούσιο νέο : πώλησον τα υπάρχοντά σου και δος πτωχοίς. Συγκινημένος από την ευαγγελική περικοπή, διένειμε την περιουσία του στους φτωχούς. Επίσης, εμπιστεύτηκε την αδερφή του σ' ένα μοναστήρι.

Ασκητικοί αγώνες

Ο ίδιος αποσύρθηκε στην έρημο όπου έζησε ασκητικά, τρώγοντας ελάχιστο ψωμί κάθε μέρα. Έπειτα από είκοσι ολόκληρα χρόνια σκληρής ασκήσεως πνευματικού αγώνα, ακατάπαυστης προσευχής και φοβερών πειρασμών, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους. Η αποδοχή που είχε ήταν ευρύτατη και μάλιστα έρχονταν σε αυτόν για να τους θεραπεύσει ακόμα.Θεράπευε τους ασθενείς ου προστάζων, αλλά ευχόμενος και τον Χριστόν ονομάζων.
Αργότερα πήγε κοντά στα ερείπια ενός φρουρίου και κατοίκησε σε σπήλαιο χωρίς να τον βλέπει κανένας και χωρίς να δέχεται κανέναν παρά μόνο έναν γνωστό του, ο οποίος του έφερνε κάθε έξι μήνες ψωμί για ολόκληρο το εξάμηνο. Νυχθημερόν έκανε ασκητικούς αγώνες με τους οποίους νέκρωσε τα σκιρτήματα των παθών, έφτασε στο βαθμό της απάθειας, υπερβαίνοντας τα όρια της ανθρώπινης φύσης.

Μάχη κατά της ειδωλολατρίας και θαύματα

Το 311, στους φοβερούς διωγμούς των χριστιανών που οργανώθηκαν την εποχή του Μαξιμιανού εγκατέλειψε το ερημητήριό του και έδωσε τη σκληρή μάχη του πιστού κατά της ειδωλολατρίας και της απάτης. Το ίδιο έγινε σαράντα χρόνια αργότερα όταν σε ηλικία εκατό χρονών κατήλθε για μια ακόμη φορά, στην Αλεξάνδρεια, για να καταπολεμήσει την αίρεση του Αρείου. Είχε αλληλογραφία με το Μεγάλο Κωνσταντίνο και τους γιους του οι οποίοι τον σέβονταν βαθύτατα και ζητούσαν τις συμβουλές του. Μαρτυρείται ότι, ενώ ο Άγιος βρισκόταν ακόμα στη ζωή, έβλεπε τις ψυχές των ανθρώπων που εξέρχονταν από το σώμα τους, καθώς και τους δαίμονες που τις οδηγούσαν.

Αποδημία εις Κύριον

Ο Μέγας Αντώνιος κοιμήθηκε το 356 μ.Χ. Πρόβλεψε με θαυμαστή ακρίβεια το θάνατό του, ο οποίος συνέβηκε σε ηλικία "εγγύς ετών πέντε και εκατόν". Η μνήμη του γιορτάζεται στις 17 Ιανουαρίου. Μία από τις τελευταίες επιθυμίες του Οσίου ήταν να μη φανερωθεί ο τόπος της ταφής του. Ωστόσο, οι μοναχοί που ασκήτευαν κοντά του έλεγαν ότι κατείχαν το ιερό λείψανό του, το οποίο επί Ιουστινιανού (το 561 μ.Χ.), κατατέθηκε στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Αλεξάνδρεια και από εκεί αργότερα, το 635 μ.Χ., μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

ΠΗΓΗ: Βικιπαίδεια

Άρτεμις!!!

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αξιολάτρευτο πάντα που χαιρετάει με άνεση στο φακό

Είναι μόλις πέντε εβδομάδων και ήδη μοιράζει πόζες και χαμόγελα στο ευρύ κοινό, κερδίζοντας την προσοχή μικρών και μεγάλων. Το νεογέννητο πάντα που βλέπετε ήρθε στον κόσμο μόλις πριν 37 ημέρες στο «Conservation and Research Center for the Giant Panda» στην επαρχία Sichuan της Κίνας καταφέρνοντας να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα γιατρών και προσωπικού επάνω του.
perierga.gr - Αξιολάτρευτο πάντα χαιρετάει με άνεση στο φακό!
Το ίδιο, άλλωστε, μοιάζει (και συμπεριφέρεται!) σαν να επιζητεί διαρκώς την προσοσή, χαμογελά και χαιρετά στο φακό με χάρη περισσή. Έτσι η γιατρός του Κέντρου Δρ Katherine Feng δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόκληση αυτού του νεογέννητου… σταρ και έγινε και φωτογράφος, απαθανατίζοντας το αξιολάτρευτο ζώο σε στάση… χαιρετισμού. Η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου, ενώ το μικρό τσαχπίνικο πάντα ήδη έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Και όχι και άδικα (νομίζω!)…

πηγή:perierga.gr

Άρτεμις!!!!

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Από τι είναι φτιαγμένοι οι δακτύλιοι του Κρόνου

Οι δακτύλιοι γύρω από τον Κρόνο, που διακρίνονται εύκολα και μ'ένα μικρό τηλεσκόπιο, αποτελούνται από δισεκατομμύρια κομμάτια βράχων και πάγου. Τα κομμάτια αυτά έχουν διάφορα μεγέθη,  από μικρά όσο ένας κόκκος σκόνης έως μεγάλα όσο ένα σπίτι. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρόκειται για υπολείμματα  ενός κατεστραμένου δορυφόρου ή κομήτη. Αν και η διάμετρος των δακτυλίων είναι μεγαλύτερη των 250.000 χιλιομέτρων, το πάχος τους είναι μικρότερο από 1 χιλιόμετρο.

















Αστεία βιντεο με γυναίκες οδηγούς.Πολύ γέλιο!!!Να γιατί δεν πρέπει να οδηγούν,αν οχι ολες μερικές γυναίκες!Αν δε με πιστεύετε ,δείτε το video.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Απίθανες αστραπές στους ουρανούς του κόσμου!

Μπορεί στον ήχο της να προκαλούνται ρίγη φόβου όμως στη θέαση της αστραπής μόνο επιφωνήματα θαυμασμού ακούγονται. Κι αυτό γιατί οι αστραπές δημιουργούν εντυπωσιακές εικόνες στον ουρανό που απαθανατίζονται από φωτογράφους για να καταδείξουν στη συνέχεια την ομορφιά ενός συνηθισμένου κατά τα άλλα φυσικού φαινομένου. «Ο συγχρονισμός είναι το παν στη σύλληψη μιας αστραπής, αφού χρειάζονται μόλις χιλιοστά του δευτερολέπτου για να διασχίσει τον ουρανό…», λένε οι φωτογράφοι και φωτογραφίζουν διάφορες πόλεις του κόσμου όπου οι αστραπές σχίζουν τον ουρανό, αγγίζουν διάσημα κτήρια ή καταλήγουν στη θάλασσα…
1. Μπρουνέι, από τον Dean Mulin
perierga.gr - Απίθανες αστραπές στους ουρανούς του κόσμου!
2. Γκραν Κάνιον, Αριζόνα, από τον Dan Ransom
perierga.gr - Απίθανες αστραπές στους ουρανούς του κόσμου!
3.  Φοίνιξ, Αριζόνα, από τον Mike Olbinski
perierga.gr - Απίθανες αστραπές στους ουρανούς του κόσμου!
4. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι, από τον Betrand Kulik
perierga.gr - Απίθανες αστραπές στους ουρανούς του κόσμου!
5. Νεβάδα, από τον Jeffrey Sullivan
perierga.gr - Απίθανες αστραπές στους ουρανούς του κόσμου!
6. Ντάλας, Τέξας, από τον Justin Terveen
perierga.gr - Απίθανες αστραπές στους ουρανούς του κόσμου!
7. Τορόντο, Οντάριο, Καναδάς, από τον Richard Gottardo
perierga.gr - Απίθανες αστραπές στους ουρανούς του κόσμου!
8. Λίμνη Shore Drive, Σικάγο
perierga.gr - Απίθανες αστραπές στους ουρανούς του κόσμου!
9. Αλμπουκέρκη, Νέο Μεξικό
perierga.gr - Απίθανες αστραπές στους ουρανούς του κόσμου!
10. Ολυμπιακό Στάδιο, Αθήνα, από τον Χρήστο Κωτσιόπουλο
perierga.gr - Απίθανες αστραπές στους ουρανούς του κόσμου!
11. Νεμπράσκα, από τον Jason Weingart
perierga.gr - Απίθανες αστραπές στους ουρανούς του κόσμου!
12. Κάρντιφ, Νότια Νέα Ουαλία, Αυστραλία, από τον Peter Kennelly

perierga.gr - Απίθανες αστραπές στους ουρανούς του κόσμου!πηγή: perierga.gr
Άρτεμις!!!

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!

Από το Ρίον ντε Τζανέιρο και τη Σανγκάη μέχρι την παγωμένη Ρωσία και το Λονδίνο, η έλευση του νέου έτους έγινε με διαφορετικό τρόπο, προκαλώντας το ενδιαφέρον του κόσμου. Στην αντίστροφη μέτρηση της αλλαγής του χρόνου επιστρατεύτηκαν βεγγαλικά, κεριά, πυροτεχνήματα και κονφετί, ενώ η διάθεση του κόσμου ενίσχυσε κατά πολύ τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις του κόσμου…
1. Ινδονησία
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
2. Βερολίνο
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
3. Σανγκάη
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
4. Λονδίνο
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
5. Λονδίνο
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
6. Σίδνεϊ
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
7. Λονδίνο
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
8. Λιθουανία
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
9. Σίδνεϊ
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
10. Αθήνα
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
11. Βερολίνο
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
12. Αθήνα
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
13. Φιλιππίνες
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
14. Ρουμανία
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
15. Σκωτία
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
16. Λονδίνο
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
17. Μόσχα
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
18. Ρίο ντε Τζανέιρο
perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!
19. Φιλιππίνες

perierga.gr - Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο!Πηγή perierga.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...